Tidlig julestemning i Hønefoss kirke

Konsert og kirkebesøk i tre dager for oppimot tohundre eldre, stor julestemning, kaffe og vafler. For syvende året på rad har omsorgssentre fra hele prostiet besøkt Hønefoss kirke på formiddagstid.

I år har Marte Helleseter sunget vakre julesanger og kantor Stein Sødal har akkompagnert på flygel og kirkeorgel. Underveis i konsertene ble lommetørklær forsiktig tatt opp av vesker og lommer for å tørke vekk små tårer fra øyne.  Det var gjenkjennende nikk med hoder, smilende ansikter og det lyste glede av tilhørere. Noen forsøkte seg også med forsiktig sang uten å overdøve solisten Marte. Avslutningsvis ble alle oppfordret til å synge med på «Deilig er jorden». Et flott tiltak som sprer glede.

Disse konsertene startet opp allerede i 2012 etter initiativ fra dagavdelingen på Norderhovhjemmet. De første årene hvor Hønefoss var uten kirke ble konsertene holdt rundt om i Ringerike i forskjellige kirker. Men etter innvielsen av nye Hønefoss kirke har dette vært stedet for disse konsertene.

Julesangkonserten er ikke de eneste konsertene som holdes i løpet av året. På våren er det også en rekke konserter hvor organisten spiller alene uten solister.

Det har vært daglige busser fra Gleden på Austjord, fra Hvelven omsorgssenter, Hole bo og rehabiliteringssenter og Sokna omsorgssenter (Soknaheimen).

Det er frivillige fra Hønefoss menighet og diakon Stig Kjenstad som sørger for kaffe, kaker og vafler på kirketorget etter konserten og praten går livlig mellom bordene.

Tekst og foto: Roar Olsen