Konfirmasjon 


Velkommen til konfirmasjon i Den norske kirke 2023!

 

Hva vil det si å være konfirmant?

Den norske kirkes ordning for konfirmasjon er i dag en forbønnshandling med bekreftelse av Guds løfter ved dåpen. I løpet av året får du lære om den kristne tro, hvilken betydning den har for samfunnet vi lever i, kirken vår og for oss selv.
Sjekk ut konfirmant.no og se om konfirmasjon er noe for deg, her finner du mye informasjon om det å være konfirmant.

 

Konfirmasjon i Ringerike

Alle kirkene i Den norske kirke i Ringerike tilbyr konfirmasjon til alle ungdommer på 9. trinn. Som konfirmant i Ringerike har du mulighet til å velge og følge undervisning i din lokale menighet eller som Ten Sing-konfirmant. Selv om noen menigheter har felles undervisning, kan alle få selve konfirmasjonen i sin lokale kirke.

 

Ten Sing-konfirmant

Som Ten Sing-konfirmant følger du undervisningsopplegget til Ringerike Ten Sing

Ringerike Ten Sing er for alle ungdommer i alderen 13-19 år fra hele Ringerike. De møtes ukentlig, drar på leir og setter opp en konsert mot slutten av skoleåret.

Som Ten Sing-konfirmant skal du delta på presentasjonsgudstjeneste og konfirmantgudstjeneste i den kirken du tilhører/ønsker konfirmasjon i. Du får også tilbud om å bli med disse konfirmantene på konfirmantleir.

Ringerike Ten Sing er mye mer enn et kor. Du kan bli med i bandet, dansegruppa eller PR-gruppa i tillegg til mye annet sosialt. Selve konfirmasjonen vil skje i din lokale kirke.

Ten Sing er et ungdomstilbud tilknyttet KFUK-KFUM. Les mer om Ten sing her. Eller kom på konserten 13. mai og se selv! 

Ønsker du å være Ten Sing-konfirmant huker du av for dette i påmeldingsskjema.

 

Dåp

For å bli konfirmert må man være døpt. Dersom du ikke er døpt, kan du likevel delta i konfirmantforberedelsene og døpe deg i forkant av konfirmasjonen. Dette er veldig vanlig, og hvert år er det flere konfirmanter som døper seg i forbindelse med konfirmasjonen.

Les mer om dåp før konfirmasjon her.

 

Priser

Prisen for konfirmasjonstiden varierer noe fra menighet til menighet. Info om betaling sendes ut i ved oppstart av undervisningen. Kontakt din menighet om du har spørsmål om knyttet til dette. Det er også mulig å søke om økonomisk støtte i påmeldingsskjema.