Norderhov guttekor til Nidarosdomen


Norderhov guttekor var på besøk hos Nidarosdomens guttekor. 

 

 

En liten gruppe sangglade gutter i alderen 11-14 hadde ønske om å treffe andre gutter som synger. Forespørsler ble sendt ut til forskjellige kor. Vi fikk invitasjon fra Nidarosdomens guttekor om å få komme på besøk. De er det eldste guttekoret i Norge og har snart eksistert i 1000 år! 

Norderhov guttekor er derimot et ungt kor. Det så dagens lys høsten 2020 midt i korona-nedstengningen. Det skulle dannes et prosjeketkor til en bispevisitas og navnet skulle være Norderhov barne- og ungdomskor. Det var bare gutter som meldte seg, og Norderhov guttekor «ble født». Siden da har de fortsatt å synge.

 

I disse tre årene har de øvd inn et staselig repertoar med 50 sanger i forskjellige sjangre. De har sunget med Bl.a. Ringerike kirkesolistkor, Bragernes kirkes guttekor, Tyristrand barnekor, Ullerål barnekor, Kirkeklubben i Haug og Ringerike barneorkester. I desember 2022 deltok de i prosjektkoret «Vår jul» med Maria Arredondo i Hønefoss kirke.

I tillegg til å synge, arrangeres det aktiviteter med bl.a. besøk i klatrepark Høyt og lavt, Kistefos-museet, Ringerike museum, bowling og kino.

 

Øving er i Norderhov kirkestue.

Velkommen!

 

Guttekoret på Kistefos museum  Foto Kistefos: Corinna Stamm.

  Guttekoret på utflukt til en Klatrepark Foto Klatrepark: Heidi Skagnæs

Tilbake