Ny prost i Ringerike


Gode ord og vakre toner skapte en varm atmosfære under innsettelsen av Kristoffer Lønning Tørressen som prost i Hønefoss kirke 4/2-24

 

 

 

Kirken var fylt av familie, venner og flere representanter fra både kirke- og samfunnsliv. Hønefoss kirkekor fremførte vakre sanger og salmer under ledelse av dirigentene og kantorene Kari og Stein Sødal. 

 

Et godt utgangpunkt for å lykkes 

Biskop Jan Otto Myrseth holdt tale til den nye prosten som fremover skal lede prestetjenesten i prostiet. 

– Tross din relativt unge alder kommer du til Ringerike med en mangfoldig erfaring, sa Myrseth. 

Biskopen henviste til gode referanser fra tidligere samarbeidspartnere.  

– Du har evne til å være samlende. Du er uredd og tydelig, målbevisst og en god problemløser. De føyer også til at du er hyggelig, har humor og selvironi og er direkte i kommunikasjonen, sa biskopen.

Prostens ganske så brede spekter av interesser, som inkluderer både kunst og punkrock, kom også frem. 

 – Summa summarum høres dette ut som et godt utgangspunkt for å lykkes med ditt ønske om å være en leder som skaper samhandling slik at prester, ansatte, råd og frivillige sammen kan skape «mer himmel på jord» i Ringerike prosti, sa Myrseth. 

 

– Viktigste i hele Norge 

Kirkeverge i Ringerike kirkelige fellesråd, Kjetil Gjærdes, kunne med en god porsjon humor fortelle den nye prosten at en stilling som prost i Ringerike er en av de viktigste i hele Norge. Ringerike har spilt en stor rolle i kristningen av Norge. En av de tre kristningskongene i Norge var Olav den hellige, som ble erklært helgen i 1031. 

– Det er ikke sikkert at du har de samme ambisjoner som Olav den hellige, men om man drømmer om å bli domprost eller biskop, så bør man innom stillingen som prost i Ringerike, fortalte Gjærde og henviste til at Jan Otto Myrseth var prost på Ringerike før han ble domprost i Bergen og deretter biskop i Tunsberg bispedømme. Kristin Moen Saxegaard, som nylig gikk av som prost i Ringerike, er nå domprost i Nidaros.  

 

Den nye prosten holdt selv prekenen under innsettelsen og ble også intervjuet av sokneprest Marie Lyngseth under kirkekaffen etterpå.   

– Hva synes du? Er vi som bor her, jobber her, som engasjerer oss, gjør så godt vi kan, som møter opp inn imellom, som mener noe om alt og ingenting, som prøver og feiler og står i det – er ikke vi en ganske flott gjeng å forholde seg til for en prost? 

Absolutt, var svaret fra prosten, og svaret ble godkjent av Marie. 

Velkommen til Ringerike! 

Tekst og foto: Roar Olsen, Veme menighetsråd

Tilbake